Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı için 5000 personel alımı gerçekleştirecek. İlan 25 Eylül 2020 tarihinde duyurulmuş olup başvuru süreci yarın ( 06 Ekim 2020) itibari ile başlıyor. Bu haberimizde sizlere ilan hakkında detayları ve başvuru bilgilerini vereceğiz. Peki Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar.

5000 KİŞİ ALINACAK!

Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 5000 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda alım yapacak. Buna göre;

  • 1400 Kur'an Kursu Öğreticisi,
  • 100 Müezzin-Kayyım
  • 3500 İmam-hatip alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı kamu personeli adaylarından öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak ve Unvan gruplarına göre 20/10/2020 tarihi itibariyle tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak gereklidir.

Ayrıca Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak, Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak, Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için), Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak ve KPSS şartı taşımak gereklidir.

KPSS ŞARTI: 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

İlana başvuruları 06 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 20 Ekim 2020 tarihine kadar başvuru alınacak.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Diyanete 5000 kamu personeli alımı için başvurular adayların kendileri atrafından Elektronik ortamda “sinav.diyanet.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Adayların mezuniyet durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Üniversite ve orta öğretim bilgileri ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adayların mezuniyet bilgilerini bu kurumlar aracılığıyla kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

İLAIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim