Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) personel alımı için ilana çıktı. Bu yönde MEB bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere 5872 Personel Alımı yapacak. En az lise mezunu personel alımı yapılacak olup Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylarda başvuru yapabilecekler. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde, Alım yapılacak kadrolar, Başvuru şartları ve ilan detayları hakkında bilgileri aktaracağız.

KADRO BİLGİLERİ:

Milli Eğitim Bakanlığı perosnel alımları Türkiye geneli farklı birimlerde olmak üzere Taşra Teşkilatına yapılacak. Bu kapsamda Bakanlık 5872 kişilik kadro ile, 2593 Aşçı Alımı ve 3279 Aşçı Yardımcısı Alımı yapılacaktır. Taşra teşkilatına göre kadro dağılımı ise şöyledir;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

MEB Aşçı ve Aşçı Yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Bu bağlamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak. Ayrıca,

Devlet Memuraluğunu yapmaya engel olacak herhangi bir ceza almış olmak, Kamu görevine son verilmiş olmamak, Görevini yerine getirmesine ve mesleine engel herhangi bir hastalığı olmamak, 

Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek ve Herhangi bir sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

AŞÇI VE AŞÇI YARDIMCISI ALIMI ÖZEL ŞARTLARI NEDİR?

Lise Mezunu Seviyesinde Başvru Yapacaklar:

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ön Lisans Seviyesinde Başvuru Yapacaklar:

Ön Lisans düzeyinde; Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Lisans Seviyesinde Başvuru Yapacaklar:

Lisans düzeyinde; Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuru süreci 25 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 Kasım 2021 tarihine kadar elektronik ortamda başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru yapacaklar, e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim