Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının 2020 içerisinde 8 bin civarında personel alımı gerçekleştireceğinin açıklanmasından sonra birçok aday ilgili alıma dair detayları beklemeye başlamıştı. İşte adayları sevindirecek bir haber Sağlık Bakanı Koca’dan geldi. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada ilgili alımın, ilanın tarihleri hakkında net bilgiler verildi.

Hangi Kadrolarda Alım Olacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 8 bin personel alımında hangi kadrolarda alım yapılacağı da bakanlık tarafından açıklandı. Açıklamaya göre “3 bin 762’si hemşire, bin 91’i ebe ve 3 bin 476’sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak” ifadelerine yer verildi.

Alım Ne Zaman Olacak?

Bakanlık açıklamasına göre ayrıca “Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.Öte yandan 2020 yılı sözleşmeli sağlık personeli alımına esas planlama çalışmalarımızı bitirdik, pozisyon ihdası ve açıktan atama izni için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor." İfadesi ile alım tarihi ile ilgili de bilgi verildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı açıklamada "8844 kadro için Sağlık Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme kılavuzunun bu hafta yayınlanacağını belirtti."

Editör: TE Bilisim