Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve oldukça önemli bir görev tanımı olan Acil Tıp Teknisyenleri, bilinen ismi ile ATT personeli günümüzde birçok adayın istediği meslekler arasında yer almaktadır. Özellikle günlük yaşamda her türlü kaza ve can sağlığına gelecek herhangi bir durumda, ilk müdahaleyi gerçekleştiren ve paramedik olarak hizmet veren ATT’ler ambülanslarda görev yapmakla birlikte, acil durumda hastaya hayati müdahaleyi gerçekleştiren kimselerdir. Birçok kişinin merak ettiği ve meslek olarak yapmak istediği ATT şartları ve maaşına ilişkin detaylar haberin devamında yer almaktadır.

ATT Olma Şartları Nedir?

Her meslekte olduğu gibi ATT olmak için de birtakım şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar arasında genel şartlar yer almakla birlikte:

  • Erkeklerde 1.65, kızlarda ise 1.60 boya sahip olunması,
  • Beden kitle indeksi sınırları içerisinde yer alması,
  • Ekip olarak çalışma şartlarına uyum sağlaması,
  • Üniversitelerin 2 yıllık paramedik ön lisans bölümlerinden mezun olması,
  • KPSS’de ilgili puan şartını sağlaması gibi çeşitli şartlar bulunmaktadır.

ATT’ler genel olarak ambülanslarda, ilk müdahaleyi gerçekleştiren bireyler olarak genellikle kamuda istihdam olmakta iken bunun yanı sıra özel hastanelerde de görev alabilmektedir. 2019 yılı itibari ile göreve yeni başlayan 12/3 kadroda bulunan bir ATT personeline ödenecek maaş 3.900 TL olup aynı zamanda performans ödemesi, aile ve çocuk yardımı gibi yardımlar ile birlikte bu miktar artmaktadır.

Editör: TE Bilisim