AFAD personel alımı ilanı yayımlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 68 farklı şehirde olmak üzere taşra teşkilatına 1101 sözleşmeli personel alınacak. Bu yönde 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre Sözleşmeli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı yapılacak. Adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman yapılacak? Alım yapılacak şehirler hangileridir?

68 ŞEHİR DAĞILIMI:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 68 taşra teşkilatı olmak üzere Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı yapılacak. Lise mezunu 401 ve Ön Lisans Mezunu 700 Teknisyen alımı yapılacak. Bu kapsamda 68 şehir dağılımı;

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

AFAD adaylardan bazı genel ve özel başvuru şartları talep edecek Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Sürücü belgesi nitelikleri aranacak.

Genel Şartlar Nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Özel Şartlar Nedir?

Adaylar sadece bir il için başvuru yapabilecekler. Ayrıca her türlü iklim ve coğrafyada çalışmayı kabul etmiş olmak ve herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna mecburi hizmet koşulu olmamak gerekmektedir.

Yaş Şartı: Sınava başvuru tarihinin son günü itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Boy Şartı: Erkeklerde En az 160 cm ve En fazla 190 cm boyunda ve Kadınlarda En az 155cm ve En fazla 180 cm boyunda olmak.

Eğitim Şartı:

Lise mezunları için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak. Ön Lisans mezunları için ise Acil Durum ve Afet Yönetimi veya sivil Savunma ve İtfaiyecilik programları ile bunlara denkliği bulunan bölümlerden mezun olmuş olmak.

ARAMA VE KURTARMA TEKNİSYENİ 2021 MAAŞLARI:

AFAD alımını yapacağı Arama ve Kurtarma Teknisyeni alımı için verilecek maaşlar belli oldu. Hizmet yılına göre maaş verilecek.

  • 5 Yıldan az olanlar 4.340,00 TL
  • 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar 4.375,00 TL
  • 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar 4.410,00 TL
  • 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar 4.450,00 TL
  • 20 yılından fazla olanlar 4.615,00 TL

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni alımı için başvuru süreci 18 Kasım 2021 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak olup en geç 27 Kasım 2021 tarihi saat 17:00 itibari ile sona erecektir. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI

Başvurulardan haberdar olmak için İşin Olsa İnstagram hesabını takip ederek başvuru sürecinden haberdar olabilirsiniz.