Adli Tıp Kurumu Kamu Personeli Alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetenin 30 Aralık 2020 tarihli yayımına göre Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre İzmir ve İstanbul illerinde memur alımı yapacak.

İllere Göre Kadro Dağılımı:

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul ilinde 2 Kimyager ve İzmir ilinde 1 Biyolog alınacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Yaş, KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak,

Özel Başvuru Şartları:

Yaş Şartı: Son başvuru günü olan 29 Ocak 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

Kimyager - İstanbul Merkez Teşkilatı kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Kimya lisans programından mezun olmak.

Biyolog - İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji lisans programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman?

Adli Tıp Kurumuna Kamu personeli alımı başvuruları 25 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geö 29 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ