Adli Tıp Kurumu 60 personel alımı için başvurularda son günlere geldik. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Adli Tıp Kurumu bünyesine farklı kadro ve niteliklerde kamu personeli alımı yapılacak. Başvurular Eylül ayının ilk haftası başlamış olup artık sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ve başvuru yapmış olan adaylar için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adli Tıp Kurumu Kamu Personeli Alımı başvuruları 07 Eylül 2020 tarihinde başlamıştır. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece www.atk.gov.tr adresli resmi İnternet sitesi üzerinden yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu ile başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek.

HANGİ KADROLARA İSTİHDAM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 60 kişilik boş kadro ile farklı şehirlerde bulunan Taşra ve Merkez Teşkilatına yapılacak. Buna göre atamalar, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Kimyager, Laborant, Sağlık Teknikeri, Tekniker ve Aşçı kadrolarına yapılacak. İşte atama yapılacak taşra ve merkez teşkilatları:

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Başvurda bulunacak olan adaylar mutlaka öncelikle yukarıdaki tabloda belirtilen niteliklere sahip olmaları gereklidir. Genel olarak ise 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Bunlar dışında özel olarak, 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.) Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmuş olan adayların en çok merak ettiği konulardan birisi olan değerlendirmelerin nasıl yapılacağıdır.

Adli Tıp Kurumu 60 Kamu Personeli Alımı için adayların değerlendirmeleri, KPSS'den almış oldukları puana göre yapılacak. Buna göre başvuru yapmış olan adayların KPSS puanları sıralanarak yapılacak sıralama ile 10 katı kadar aday sınava davet edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI:

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun İnternet sitesinden yayınlanacaktır. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim