İçişleri Bakanlığı bünyesine 1772 kişilik kadro için Memur Alımı yapılacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı Türkiye Geneli Farklı kadrolarda 1772 kişilik kadro için alım yapacak. Alımlar Bakanlığın Merkez ve Taşra teşkilatındaki birimlerine yapılacak. Ayrıca yapılacak Giriş sözlü sınav ile adaylar belirleneceklerdir. Ancak adaylar için verilen başvuru süreci çok azdır ve bu durumda adaylar şimdiden ilanı incelemesi gerekmekte ve başvuru ekranı ile birlikte başvuru yapmalıdırlar.

Adaylardan Hangi Şartlar aranacak? Başvuru kaç gün içinde yapılacak? Nasıl Başvuru yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER:

İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına 21 ve Türkiye Geneli Taşra Teşkilatına 1751 kişilik kadro için alım yapacak. Adaylardan başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler talep edilecek. En az Lise mezunu, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Başvuru sonuçları sonrası adaylara değerlendirme ve atama için Giriş Sınavı sözlü olarak yapılacak.

KADRO DAĞILIMI:

İçişleri Bakanlığı 1772 kişilik boş kadro için Sözleşmeli Olarak,

  • Merkez teşkilaıtında görevlendirmek üzere 21 kişilik kadro ile, 3 Arşiv Uzmanı, 2 Avukat, 1 Şehir Plancısı alımı yapacak. 2 Büro Personeli, 1 Destek Personeli ( Şoför ), 1 Bilgisayar Mühendisi, 3 Çözümleyici, 1 Programcı, 1 Makine Mühendisi, 1 Elektrik Elektronik Mühendisi, 1 Harita Teknikeri, 1 Harita Mühendisi alımı yapacak.
  • Taşra Teşkilatına ise 1751 kişilik kadro ile, 16 Programcı,1462 Çağrı Karşılama Personeli, 4 Tekniker, 3 Avukat, 6 Bilgisayar Mühendisi 24 Teknisyen, 217 Büro Personeli, 19 Elektrik Elektronik Mühendisi alımı yapacak.

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Eğitim şartı aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,
  • 35 Yaşını tamamlamamış olmak,
  • 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Alım yapılacak pozisyonlara göre ilgili birimlerden eğitimini tamamlamış olmak

şartları aranacak.

DİKKAT! BAŞVURULAR SADECE 5 GÜN SÜRECEK!

İçişleri Bakanlığına Memur Alımı için başvurular 25 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak. Başvurular en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvuru için adaylara sadece 5 günlük bir süre verilmiş olup adaylar 5 gün içerisinde mutlaka başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Bu yönde adayların şimdiden kılavuzu incelemeleri ve gerekli evrakları hazırlamalarını önermekteyiz. 

Başvurular İçişleri Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerindeki mezuniyete göre başvuru formlarını KPSS(B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

MAAŞLAR, ÖZEL ŞARTLAR VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim