Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilanda bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek için çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alacağını belirtmişti. Başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilan hakkında bilgi verecek ve başvuru yapmanızı kolaşlaştıracağız.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere toplamda 4 bin 424 kamu personeli alacak. Bu yönde Bakanlık, 30 sözleşmeli aşçı, 96 sözleşmeli şoför, 58 sözleşmeli teknisyen, 1.169 sözleşmeli mübaşir ve 3.071 sözleşmeli zabıt kâtibi alacak. Söz konusu bu pozisyonlar için adaylara sınav yapılacak. 

KPSS DETAYI:

Adayların Adalet bakanlığının sınavına katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına sahip olmaları gereklidir. Adaylardan, 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Türk vatandaşı olmak, 
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar) 
  •  Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel bir sağlık sorunu olmamak

POZİSYONA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

Zabıta katibi alımları için özel şartlara buradan ulaşabilirsiniz.

Mübaşir alımı Özel şartlarına Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şoför alımı ilanları için Buraya Tıklayınız.

Teknisyen alımı için Buraya Tıklayınız.

Aşçı Pozisyonu:  En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak şartları aranıyor.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adalet Bakanlığına başvurular 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı ve en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular adayların bulundukları ilin adalet komisyonuna başvuruda bulunmaları gereklidir. 

Başvuru için gerekli belgeler: 

  • Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK–2) temin edilecektir), 
  • Öğrenim belgesinin aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği, 
  • KPSS-2018 sınav sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
  • Alım pozisyonuna göre ilgili belgeler

BAŞVURU FORMLARI VE BAŞVURU KILAVUZU:

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı, Şoför  Personel İstihdamı Sınav İlânı ve Aşağıdaki pozisyonlarında istihdam edilecek komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları 

Editör: TE Bilisim