Adalet Bakanlığı ve CTE Kamu Personeli yapacak. İlan 2021 yılı Ocak ayı içerisinde gelecek. Binlerce adayın heyecanla beklediği Adalet Bakanlığı ve CTE Memur alımı detayları belli olmaya başladı Adalet Bakanlığı 202021 Memur Alımı için 10 bin den fazla kadro yer alacağını açıklamıştı. . İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde detayları aktaracağız.

GÖZLER ADALET BAKANLIĞINDA!

Adalet Bakanı Abdulhamid Gün Yaptığı açıklamada Bu ay Sözleşmeli personel ve İşçi alımı ilanını açıklayacaklarını belirtti. Söz konusu açıklama sonrasında adaylar ilanın yayımlanacağı günü beklemeye başladılar. Bir yandan ise şimdiden başvuru şartları araştırılmaya başlandı bile. 

Adalet Bakanı Resmi Açıklama Burada

ADAYLARN EN ÇOK BEKLEDİĞİ KADROLAR:

Adalet Bakanlığı ve CTE Memur alımı için adayların en çok tercih ettiği ve beklediği kadrolar:

  • İnfaz ve Koruma Memuru,
  • İcra Katibi,
  • Zabıt Katibi,
  • Mübaşir,

Kadroları oldu. Aynı zamanda farklı kadrolarda Kamu Personeli alımı yapılacak. Alımlar, Büro Personeli, Detsek Personeli, Teknisyen, Avukat, Hizmetli, Psikolog, istatistikçi, Veteriner, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı gibi kadrolarda Kamu Personeli Alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığı ve CTE Memur alımı için adayların Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek Adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre ilgili özel nitelikleri taşıyor olmak şartları aranacak.

KPSS Şartı olarak ise adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

CTE 6 Bin İnfaz ve Koruma Memuru ( İKM ) Alımı Geliyor! KPSS ve Yaş Şartı?

Adalet Bakanlığı Lise Mezunu Zabıt Katibi ve Mübaşir Başvuru Şartları Nedir?

10 BİN MEMUR ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANIR!

Adalet Banı tarafından da yapılan açıklamaya göre alımların bu ay yapılacağına yer verilmişti. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Memur Alımı için başvuruların Ocak ayının sonuna kadar gelmesi bekleniyor. Adalet bakanlığının ilanından ilk sizin haberiniz olması için,

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim