Temmuz ayının ilk haftasında birçok kamu kurum ve kuruluşuna yönelik personel alımı ilanlarında da artış göze çapıyor. Özellikle 2019 yılı içerisinde kamu kurumlarına yapılacak olan alımlarda bugün yayınladığı ilanda Adalet Bakanlığı İngilizce 7, Fransızca 2 ve Arapçada 1 kişi olmak üzere toplamda 10 kişilik mütercim alımı yapacağını ilan etti. Yapılacak olan alımda adaylar KPSS puanına göre başvuru yapabilecek olup kurumun istediği diğer şartlar ise haberin devamında yer alıyor.

Sözleşmeli Mütercim Alım Şartları

Toplamda 10 kişinin istidam edileceği alımda Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada adayları aşağıda yer alan şartları sağlamaları istenmektedir.

  • 657 sayılı kanun gereklerini taşımak,
  • 4 yıllık mütercim, tercümanlık veya çeviribilim bölümlerinden mezun olmak,
  • Son 5 yıl içerisinde yapılan YDS sınavından İngilizce, Fransızca ve Arapça sınav puanına sahip olmak ve belgelendirmek,
  • 2018 KPSS P3 puan türüne sahip olmak,
  • Güvenlik ve arşiv soruşturması temiz çıkmak şartlarının sağlanmasını istemektedir.

Adayların kurumun internet sitesinde yayınladığı belgeler ile şahsen ya da posta yolu ile başvuru yapması beklenmektedir. Başvuru yapan adaylar arasından KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek olan adaylar, başvuru yapanların 10 katı kadar olacaktır. Bu doğrultuda sözlü aşamasına hak kazanan adaylar arasından toplamda 10 kişi kurum bünyesinde istihdam edilecektir.

İlana ilişkin şartlara ulaşmak ve başvuru yapmak için linki tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.http://www.adalet.gov.tr/