Adalet Bakanlığı 2019 yılı Şoför alımı ilanları yayımladı. Yapılan duyuruda Adalet Bakanlığı farklı bölgelerde bulunan Adli ve yargı idarelerine şoför alımı yapacak. Personel genel müdürlüğü tarafından yapılmış duyuruda en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği görülmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/veya sözlü sınava, lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2018) KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2018) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2018) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.

GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan16 Temmuz 2019tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Özel olarak ise şoför adaylarından, En az lise mezunu olmak ve Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları şarttır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular son başvuru gününe kadar alım yapılacak Adalet Komisyonuna şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Şoför alımları farklı bölgelerde yapılacak ve aşağıda sizlere Şoför pozisyonu için alım yapılacak bölgeleri ve Sınav komisyonlarını paylaşıyor olacağız.

BAŞVURU KILAVUZU

EK-1/C : Sözleşmeli şoför Pozisyonu

DİĞER PERSONEL ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim