Adalet Bakanlığı personel alımları başladı. Geçtiğimiz hafta yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet bakanlığı 2019 yılı personel alımları içerisinde İstatistikçi alımı da yapacak. Adayların söz konusu bu pozisyona başvuru yapabilmeleri için öncelikle Bakanlığın talep ettiği nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Adalet Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 3 kişilik boşluk ile Ankara Personel Eğitim Merkezine 2 ve Rize Personel Eğitim merkezine 1 İstatistikçi alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

İstatistikçi alım ilanı için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce çalışılan Kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranır.

Adaylardan özel olarak ise, Fakültelerin lisans eğitimi veren İstatistik bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

BAŞVURU FORMUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

HİZMET YILINA GÖRE İSTATİSTİKÇİ MAAŞLARI:

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre İstatistikçi maaşları 5 yıldan az ve 20 yıldan fazla olmak üzere 3 986 TL ile 4 518 TL arasında yer almaktadır. İşte Hizmet yılına göre İstatistikçi maaşları şöyledir.

a) 5 Yıldan az olanlar 3.986,78 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 4.112,59 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 4.238,20 TL

d)15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 4.378,27 TL

e) 20 Yıldan Fazla Olanlar 4.518,0 TL

İlanın Tam Metni