Adalet Bakanlığı Haziran ayının son günlerde yapmış olduğu duyurulara göre bünyesine farklı niteliklerde personel alımı yapacak. Personel Genel Müdürlüğü, İcra Dairesi Başkanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için 16 Temmuz 2019 tarihinde başvurular sona ermişti. Ancak Merkez ve Taşra Teşkilatı için olan 303 personel alımı başvuruları sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı toplamda 303 kişilik boş kadro ile merkez ve taşra teşkilatına, 8 Avukat, 82 Hizmetli, 3 İstatistikçi, 98 Psikolog, 85 Sosyal Çalışmacı, 17 Çözümleyici ve 10 Mütercim alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıdaki pozisyonlar için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca her pozisyon için adaylardan özel nitelik aranmaktadır.

Adaylardan özel olarak ise, alım yapılacak mesleğe göre ilgili eğitime sahip olmak ve Psikolog, Avukat, Hizmetli, Sosyal Çalışmacı, İstatistikçi, pozisyonları için KPSS'den 60 puan alınmış olması gerekidir.

KPSS 60 PUAN ALIM YAPILAN MESLEK?

Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanlarda, Çözümleyici pozisyonları için, 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS en az 60 puan almış olmak ve TDS puan türünden ingilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Bakanlık Bilgi İşlem Müdürlüğüne 17 Çözümleyici alımı yapacak.

Mütercim pozisyonu için ise, 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 05 temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ve en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştrilmesi gerekmeketdir. Adaylar başvurularını Başvuruların Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. İlanlar hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantılardan alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim