Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kamu Personeli Alımı yapacağını bildirmişti. En az 5700 TL maaş ile yapılacak alımlar hakkında detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMLARI BELLİ OLDU!

Herkes tarafından merak edilen konu olan Adalet Bakanlığı Personel alımı için yeni ilan yayımlandı. 2021 yılı Adalet Bakanlığı personel alımları yapıldı. Ancak yayımlanan yeni ilan ile Bakanlık Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere 26 Çözümleyici Alımı ve Mühendis Alımı Yapacak. Bu yönde;

  • 18 Mühendis,
  • 8 Çözümleyici,

alımları yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise,

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak gereklidir

Çözümleyici alımları için ise ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR

Adalet Bakanlığının 26 Çözümleyici ve Mühendis alımı için başvurular 13 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Adalet Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

DİĞER TÜM KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI BURADA

ADALET BAKANLIĞI 26 PERSONEL ALIMI KILAVUZLARI BURADA

ÇÖZÜMLEYİCİ MAAŞLARI NE KADAR?

Çözümleyici maaşları 5700 TL civarında başlayarak en fazla 8600 TL ye kadar ulaşmaktadır. Maaş belirlemesi tecrübe yılına ve İngilizce seviyesie göre değişmektedir.

MÜHENDİS MAAŞLARI:

Hazine ve Maliye Bakanlığının 07/07/2021 tarihli ve 421208 sayılı Genelgesi ile brüt tavan ücret 8.772,86 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Kurum tarafından belirlenen brüt ücretin 1,9 katına kadar ödeme yapılabilecektir.

Editör: TE Bilisim