CTE 160 Katip alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde gelen duyuru ile başvuru detayları ve başvuru şartları belli olmuştu. Ancak gelen son duyuruya göre başvuru bilgilerinde değişiklik yapıldığını görmekteyiz. Alımlar 10 farklı şehirde yapılacak. Bu yönde başvuru süreci 18 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak. CTE'den gelen son dakika duyurusu ile başvuru bilgileri değişti. İşte gelen duyuruya göre yapılan değişiklik haberimizdedir.

160 Kamu Personeli Alımı Yapılacak!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile ilan yayımladı. Söz konusu ilana göre 160 kişilik kadro ile 10 farklı şehirde bulunan birimlerde görevlendirmek üzere ceza infaz kurumu katibi alımı yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

CTE yayımladğı duyuru ile başuru şartlarınıda belirtti. Bu kapsamda Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile lisans mezunları için 2020 KPSSP3, ön lisans mezunları için 2020 KPSSP93, orta öğretim mezunları için 2020 KPSSP94 puanı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

Başvuru aşamasında Yükseköğretim Bilgi Sisteminde yer alan öğrenim bilgileri dikkate alınacağından, e-Devlet üzerinde mezuniyet bilgileri bulunmayan adayların başvuru sırasında mağduriyet yaşamamaları için e-Devlet üzerinde yer almayan mezuniyet bilgilerini mezun oldukları okullardan güncelleştirmeleri gerekmektedir. İlanda belirtilen puan türü dışında farklı bir puan türünden başvuru yapan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu husustaki sorumluluk adayın kendisine aittir.

Başvuru Yönteminde Değişiklik!

Daha önce yayımlanan duyuru ile başvuruların adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardı.

Ancak yeni yayımlanan duyuru ile Covid-19 salgın hastalığı kapsamında alınan tedbirler nedeniyle başvuruların 18.01.2021 – 05.02.2021 (23:59:59’a kadar) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınması kararlaştırılmıştır. 

Nasıl Başvuru yapılacağına dair bilgiler burada. Bu yönde CTE e-Başvuru Kılavuzu yayımladı.

e-Başvuru Kılavuzu

Adalet Bakanlığı ve CTE Dİğer yayımlanacak memur alımı ilanlarından haberdar olmak için  İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

10 Bin Memur Alımı Hala Bekleniyor!

Adalet Bakanı geçtiğimiz aylarda bütçe görüşmeleri sonrasında yaptığı açıklamaya göre 10 bin memur alımı yapılacağını bildirmişti. Adaylar ilanı hala bekliyor. İlan geldiğinde anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamamızı İndiriniz.

Ayrıca diğer adaylarda yardışmaşmak ve ilanı sosyal medyada takip etmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim