Adalet Bakanlığı memur personel alımı ilanlarını yayımladı. 2019 yılı içerisinde Avukat alımı yapılacak. Bu yönde Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 8 Avukat alımı gerçekleştirecek. Peki kimler adalet bakanlığına başvuru yapabilecek? Başvurular nasıl ne zaman yapılacak? Hizmet yılına göre Avukat maaşları ne kadar ?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı avukat alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Nitelikler Nedir?

ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 05 temmuz 2019 tarihinde başladılar ve en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. 

Avukatlık Başvuru Formu İçin Buraya Tıklayınız.

HİZMET YILINA GÖRE AVUKAT MAAŞLARI NE KADAR !

Adalet Bakanlığı tarafından verilen 2019 yılının ilk 6 ayı itibariyle belirtilmiş ücretlere göre, 5 Yıldan az olanlar ve 20 yıldan fazla olanlar için maaş tablso uverildi. Bu yönde Hizmet yılına göre avukat maaşları şöyledir;

a) 5 Yıldan az olanlar 4.490,13 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 4.602,00 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 4.705,38 TL

d)15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 4.817,01 TL

e) 20 Yıldan Fazla Olanlar 4.956,55TL

ADALET BAKANLIĞININ DİĞER İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.