Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak için Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda kamu personeli alımı yapacak. Başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu Merkez Teşkilatı olan İstanbul ilindeki birimnd egörevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 8 kişilik boş kadro ile Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonunda personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru günü olan 31 Ocak 2020 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Kamu haklarından mahrum olmamak, f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak,

f ) Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( İstanbul ) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının İktisadi ve İdari Bilimler Programları ile Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olmak,

g ) 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuruları 20 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

VHKİ pozisyonunda alımlar KPSS puanı ile yapılacak olup adaylar KPSS puanına göre değerlendirileceklerdir. Bu kapsamda adayların KPSS den almış oldukları puanlar ele alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacaktır. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim