Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulmuş olan duyuruya göre Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği tamamlamak için istihdam sağlayacağını belirtmişti. İlan yayımlandığında adaylara bilgilendirme yapmıştık. Şimdi sizlere bir kez daha ilan hakkında tüm detayları vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Adli Tıp Kurumu taşra teşkilatında bulunan personel eksikliğini karşılamak için lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar arasından 71 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu yönde sözlü sınav yapılarak en yüksek puan almış olan adaylar göreve alınacaktır. Adayların sözlü sınav için değerlendirilmeleri, Kamu personeli seçme sınavından almış oldukları puan durumu esas alınarak bir sıralama yapılacak ve çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sözlü sınava tabii tutulacaktır.

KPSS Şartı:

Adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

KADRO DAĞILIMI:

Adli Tıp Kurumu 71 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alacak olup alım kadroları lise, ön lisans ve lisans seviyesinde olacak olup kadro dağılımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lise Mezunu Kadro Dağılımı,

Ön Lisans Mezunu Kadro Dağılımı,

Lisans Mezunu Kadro Dağılımı

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını 18 Mart 2019 tarihinde ilan etmişti. Buna göre adaylar başvurularına 25 Mart 2019 tarihi itibar saat 10:00i ile başlayabilecek olup en geç 05 Nisan 2019 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Başvuru yapacak adaylar başvurusunu yaptıktan sonra Adli Tıp Kurumu değerlendirmeyi adayların KPSS puanına göre gerçekleştirecek olup KPSS puan sırasına göre kadro sayısının 10 katı kadar aday değerlendirilecek ve çıkan sonuca göre adaylar sözlü sınava davet edilecektir. Sıralamalar pozisyon yeri ve unvan bazında ayrı ayrı yapılacaktır.

İlanın Tam Metni

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim