Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde ve kadrolarda olmak üzere Kamu Personeli Alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/A maddesi uyarınca personel alınacak.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 2 Kimyager (İstanbul) ile 1 Biyolog (İzmir) kadrosu için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nedir?

Adli Tıp Kurumuna personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak. Aynı zamanda:

  • 29 Ocak 2021 tarihi ile 38 yaşını doldurmamış olmak,
  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.
  • Kimyager - İstanbul Merkez Teşkilatı kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Kimya lisans programından mezun olmak. 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.
  • Biyolog - İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji lisans programlarının birinden mezun olmak. 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

Başvuru Süreci Başladı!

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuru süreci 25 ocak 2021 tarihi itibari ile başladı ve en geç 29 ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece r Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim