Adalet Bakanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı yerlerde görevlendirmek üzere 82 kişilik boş kadro ile Destek Personeli ( Hizmetli ) alımı yapacağını ilan etti. 

Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşta teşkilatında görevlendirmek üzere bünyesine farklı alanlarda personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilan arasında Hizmetli personeller için de kadro ayrıldı. Söz konusu alımlar en az lise mezunu olan adayları kapsayacak ve adaylardan KPSS puanı şartı aranacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Bakanlık bu yönde Merkez Teşkilatına 37 ve Taşra Teşkilatına 45 Destek Personeli alımı yapacak. Merkez Teşkilatında alımlar Destek Hizmetleri Dairesi başkanlığına yapılacak. Taşra Teşkilatında ise, 25 Ankara Personel Eğitim Merkezine ve 20 Rize Personel Eğitim Merkezine yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığı Hizmetli alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. Bütün nitelikleri yerine getiren adaylar başvuru yapabilecekler. 

Adaylardan Aranan Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gereklidir.

Özel Şartlar Nedir?

Adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları gereklidir .Ayrıca 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularına 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular,Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatı için başvuru sonuçları içi iland atarih verilmiyor. Ancak sınava katılmaya hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde (www.adalet.gov.tr) ilân edilecektir.

İlanın tam Metni

Başvuru Formu

Adalet Bakanlığı Hizmetli Maaşları Ne Kadar ? 

Editör: TE Bilisim