Adalet Bakanlığı 2020 yılı personel alımları başladı. 11 Kasım 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet Bakanlığı 418 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Başvuru süreci az önce başladı. 7 farklı alanda personel alımı yapılacak. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvur yapılacak? Ek1 ve EK 2 nedir? İşte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapılacak Kadrolar:

Adalet Bakanlığı bünyesine merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere personel alımı yapacak. Merkez Teşkilatına 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı kadrolarında alım yapılacak. Taşra Teşkilatına ise 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır.

418 Personel Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı Personel Alımı başvurular 11 Kasım 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylara başvuru için 15 günlük süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 25 Kasım 2020 tarihi Çarşamba günü saat 23:59 a kadar gerçekleştirmesi gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları alınacak. Başvurular son başvuru gününe kadar Online olarak e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi: https://pgm.adalet.gov.tr

DİREK BAŞVURU EKRANI

Adım Adım Başvuru Yolu:

Adaylar başvurularını yukarıdaki adres üzerinden yapacaklar. Bu kapsamda Adayların her bir unvan için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir.

  • Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile alınacaktır.
  • Adayların 2020 KPSSP3 puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır.
  • Adayların detaylı özgeçmişlerini, fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) ve sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyanlarını (Ek-2 Beyan örneği) sisteme yüklemesi gerekecektir.

ÖNEMLİ NOT: Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adalet Bakanlığında görev yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan bu yönde 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, 2020 yılı KPSS puanı şartı aranacak. Aynı zamanda alım yapılacak Unvana göre farklı nitelikler aranacak. Başvuru şartları ve detaylı kadro dağılımı hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 7 Kadro İle 2020 Yılı 418 Kamu Personeli Alımı İlanı Detayları Burada

Ekler Adalet Bakanlığında Yayımlandı!

Ek-1 listesi Atama Yapılacak Kadrolar

Ek-2 listesi Sağlık Beyanı

E-Başvuru Klavuzu

Editör: TE Bilisim