Adalet Bakanlığı bugün ( 30 temmmuz 2020 ) yaptığı duyuruda bünyesine kamu personeli alımı yapılacağını bildirdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül resmi Twitter hesabı üzerinde adaylara müjdeli haberi verdi. Bu yönde adaylar Bakanlığın 2300 personel alımı için başvuru şartlarını ve kadro dağılımını merak etmeye başladılar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere 2300 personel alımı detaylarını paylaşacağız.

2020 YILI ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Adalet Bakanlığı tarafından verilen müjdeye göre bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2300 kişilik kadro ile 100 Avukatlık mesleğinden Adli Hakim ve Savcı ile 100 İdari Hakim olmak üzere 1200 hakim ve savcı adayı alacak. Açıktan ve naklen yolu ile ise 1100 kişilik kadro ile İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yaplacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alımları ile İcra Müdür ve Müdür Yardımcısı alımları için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Buna göre,

İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı için adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 Yaşını doldurmamış olmak, hukuk falültesi veya adalet meslek yüksekokulu mezunu olmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi nitelikler aranacak.

Hakim ve Savcı adayı alımları için " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Hâkimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Adli yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idari yargı hâkim adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak ve vukatlık mesleğinden alınacak adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı için; yazılı yarışma sınav tarihi itibariyle avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını tamamlamamış olmak" gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adalet Bakanı alımlar için sınav tarihlerini açıkladı. Sınavlar 21 - 22 kasım 2020 tarihlerinde yapılacak. Bu bağlamda İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımları için ve Hakim ve Savcı alımları için başvurular Kasın ayının ilk haftası alınacak. 

Adaylar başvurularını sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim