Adalet Bakanlığı Kamu personel alımı başvuruları başladı. Adalet Bakanlığı 40 kişilik kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda KPSS puanı ile en az lise mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı alımları için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Genel ve özel başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı Güvenlik Görevlisi alımı için başvurular Bugün ( 04 Ocak 2021 ) itibari ile başladı. Başvurular en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvurular son başvuru günü en geç saat 23:59 a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adalet Bakanlığı genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak,
  • 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Adaylar başvurularını Elektronik ortamda yapacak olup başvuru için sisteme,

Adayların öğrenim bilgileri ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı görünen adayların ilgili kutucuğu işaretleyip öğrenim belgelerini (PDF ya da JPEG) formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Adayların 2020 KPSS puanları ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Adayların askerlik bilgileri e-Devlet üzerinden alınacaktır.

Adayların Güvenlik Soruşturması Formunu, Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartlarını, detaylı özgeçmişlerini, fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) sisteme yüklemesi gerekecektir.

Ek-1 Güvenlik Soruşturması Formunun "UYARI" bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak bilgisayar ortamında doldurulması, fotoğraf eklenerek çıktısının alınması ve ilgili bölümün imzalanması suretiyle taratılarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir. (EK-1 formu dışında başka formun kullanılmaması gerekmektedir.)

EK-1 GÜVENLİK SORUŞTURMASI FORMU

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim