Adalet bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 13 Bin 202 Kamu Personeli alımı ilanı yayımlandı. Adayların uzun süredir beklediği ilan yayımlanarak başvuru süreci başladığı belirtildi. Rekor başvuru yapılması beklenen ilan ile Bakanlık farklı birimlerine alım yapacak. Bu kapsamda sizlere Adalet Bakanlığı personel alımı hakkında başvuru detaylarını aktaracağız.

81 İLDE 13 BİN 202 PERSONEL ALINACAK!

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı personel alımı için kontenjan sayısını duyurdu. 13 Bin 202 kişilik kadro ile farklı alanlarda Memur ve Personel alımları yapılacak. Bu bağlamda başvuru süreci başladı. Peki hangi birimlere kaç kişi alınacak? İşte detaylar:

  • Adli ve Yargıda Taşra teşkilatı ve Nakil Şube Müdürlüğüne 5075 Personel Alınacak.
  • Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Personel Müdürlüklerine 237 Sözleşmeli Personel Alınacak.
  • İcra Dairesi Başkanlığı 814 İcra Katibi alacak.
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5358 Kamu personeli alacak.
  • Adalet bakanlığı 1700 İşçi Alımı yapacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı 13 bin 202 Personel alımı başvuruları için süreç başladı. Adaylar başvurularına 23 Şubat 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Mart 2021 tarihi saat 23:59 a kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet üzerinden yapılacak. Bu yönde başvuru yapacak adaylar son başvuru günü en geç saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığının ve CTE personel alımları için adaylar başvurularını yapabilmeleri için bazı niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

KPSS olarak 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Alım yapılacak alana göre en az lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartları aranacak.

ADALET BAKANLIĞI 13 BİN 202 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI VE BAŞVURU KILAVUZLARI BURADA