Adalet Bakanlığı Geçtiğimiz gün yayımlamış olduğu ilan ile bünyesine Kamu Personeli alımı yapacak. Başvurular 11 Ocak 2021 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Merkez teşkilatına 10 kişilik kadro ile Avukat Alımı Yapılacak. Toplamda 10 kişilik boş kadro için alım yapılacak olup başvuru şartlarını ve başvuru bilgilerini haberimizin devamında sizlerle payaşıyoruz.

AVUKAT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabielcek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise , KPSS, Eğitim, Yaş ve Avukatlık şartları aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Avukatlık Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adalet Bakanlığı Avukat alımı için başvurular 11 Ocak 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 25 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları dahilinde başvurular sadece son başvuru günü saat 23:59 a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Adalet Bakanlığı Avukat alımı için başvuru değerlendirmesi sornasında adaylara sözlü sınav yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. 

Sözlü Sınavın Konuları

  • Atama yapılacak kadronun gerektirdiği meslekî bilgi 40,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,
  • Genel kültür 20,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20,

puan olmak üzere; toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Adayın alınacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; alınacağı kadronun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim