Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara 2 bin 78 kişilik boşluk ile alım yapılacak. Bu kapsamda üç farklı ilan yayımlandı ve farklı pozisyonlarda memur personel alımı yapılacağı belirtildi. Söz konusu ilanlar Resmi gazete duyurulmuştu ve bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Adalet bakanlığının kamu personeli alımları hakkında detayları aktaracağız.

2078 MEMUR PERSONEL ALINACAK!

Adalet Bakanlığı 3 farklı ilana göre, 78 Sözleşmeli Bilişim Personeli, 1300 Kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı ve 700 kişilik kadro ile İcra Müdür ve İcra müdür yardımcısı alımı olmak üzere toplamda 2 bin 78 memur personel alımı yapılacağını belirttiler. Bu yönde Kadro dağılımı ve ilanların detaylarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

ADALET BAKANLIĞI 1300 HAKİM VE SAVCI ADAYI ALIMI:

Adalet bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre 1300 kişilik boş kadro ile hakim ve savcı alımı yapacağını belirtmişti. Bu yönde 1000 adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı ve 100 idari yargı hakim adayı alımı gerçekleştirecek.

Adayların bu yönde Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Avukatlık mesleğinden alımlar için 45 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir. bunun dışında Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Adaylar başvurularına 31 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 07 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı üzerinden yapılacak. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI 78 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI:

Adalet Bakanlığı 78 kişilik boş kadro ile bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 20 farklı kadro için sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını belirtti.

Adaylardan bu yönde KPSS ve YDS puan şartı aranacak. Adaylara Giriş sınavı yapılacak olup, adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. Bunun dışında 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel durumu olmamak ve Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Başvurular en geç 14 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular istenen belgeler ile birlikte Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Başvuru şartları be ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI 700 İCRA MÜDÜR VE YARDIMCISI ALIMI:

Ekim ayının ilk günü gelmesi ile birlikte adalet bakanlığı Resmi Gazete'de yeni bir ilan yayımladı ve 700 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Bu yönde Adalet Bakanlığı sınav ile İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı yapacak.

Adayların başvuru yapabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvurular ise, 07 Kasım 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 14 Kasım 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular Elektronik ortamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından alınacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim