Adalet bakanlığı Haziran ayı içerisinde yayımlamış olduğu ilanlar kapsamında bünyesindeki eksikliği karşılamak adına Türkiye genelinde farklı şehirlere Sözleşmeli olarak İcra Katibi alımı yapacağını belirtti. 

Adalet Bakanlığı yapmış olduğı duyuruda, İcra İşleri Dairesi Başkanlığında görevlendirmek üzere Sözleşmeli olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B sine göre sınav sonucuna göre 1099 kişilik kadro ile İcra Katibi alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu sınav Adalet komisyonları tarafından uygulamalı ve sözlü olarak yapılacak.

İCRA KATİBİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR?

Bakanlık İcra katibi adaylarından bazı genel ve özel nitelikler arıyor. Genel nitelikler içerisinde 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar yer alıyorken, Özel olarak ise, Eğitim şartı, Sertifika şartı ve KPSS şartı yer alıyor.

Genel Nitelikler Nedir?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Herhangii bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak

Özel Nitelikler Nedir?

Yaş Şartı: Merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı 2018 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1983 ve sonrası doğumlu olanlar)

KPSS Şartı: Merkezi sınavda (KPSS-2018’da lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,

Gibi nitelikler aranacak. Bu nitelikler sonucunda adayların atanabilmeleri için Bakanlık tarafından yapılacak sözlü ve uygulamalı sınavdan başarılı olmaları şarttır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sınavıların yapılacağı Adalet Komisyonlarına istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır.

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Editör: TE Bilisim