Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Asdep personel alımı mülakat sınavları ne zaman gerçekleştirilecek?  81 il genelinde 1000 kişilik Asdep personeli ilanları açıklanmış ve başvuruların tamamlanmasının ardından mülakata girecek adayların isim listeleri Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulmuştu. 13 Mart 2020 tarihinde mülakat duyurusunun ardından Türkiye yeni tip koronavirüs covid-19 salgın nedeniyle sözlü sınavların ertelenmesi kararı açıklandı. adayları yapılacak olan sınavların tarihi ne zaman olacak?

Türkiye genelinde 11 Mart tarihi itibarıyla görülen covid-19 virüsünün vaka artış hızlarının azalmaya başlaması ile birlikte 11 Mayıs tarihinden itibaren yeni sosyal hayat kapsamında alışveriş merkezleri ile Berber salonlarının açılması kararı ardından 1 Haziran Tarihi itibari ile toplu yaşama alanlarından Bazıları için önemli adımlar atıldı. Kontrollü sosyal hayat kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kriterler doğrultusunda İçişleri Bakanlığının 81 il geneline gönderdiği genelgeler kapsamında restoranlar, müzeler spor salonları faaliyete yeniden başlayacaklar. Kamu kurumlarında personel olmak isteyen adayların daha önce ertelenen başvurular ve mülakatlara yönelik olarak yapılacak açıklamaları beklemekteler. Bunlardan bir tanesi de Çalışma Bakanlığı'nın 1000 kişilik Asdep alımı oldu. Lisans mezunu çocuk gelişimi, psikoloji, Sosyoloji, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimi, aile ve tüketici bilimleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü sosyal hizmetler bölümü mezunlarını kamu personeli P3 puan türünden geçerli olmak üzere yapılan sıralamalar sonucunda  alım yapılacak personel sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava girebilecekler.

KPSS TABAN PUANLARI;

Alanlara göre KPSS'den en düşük puanlar açıklanmıştı. çocuk gelişimi bölümü 74, aile ve tüketici bilimleri alanında  62, sosyoloji  81,  psikoloji 74, rehberlik ve psikolojik danışmanlık 80, sosyal hizmet Sosyal Hizmetler ve sosyal çalışmalar alanında 80 KPSS puanına göre adaylar mülakat sınavına girmeye hak kazandı.

MÜLAKAT SINAVI;

Sözlü sınav konuları neler? Adayların sözlü sınavdan 100 puan üzerinden en az 50 ve üzeri almaları gerekecek. Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi,  Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,  Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu  Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü konularından değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Sözlü sınavların ne zaman yapılacağı konusunda Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapılması bekleniyor. Açıklama geldiğinde anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim