Kamu kurumları, Hazine ve Maliye Bakanlığının izin vermiş olduğu kadrolar ile ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2020/2 kapsamında merkezi yerleştirme ile memur alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre Türkiye geneli en çok rağbvet gösterilen kadrolardan birisi veri hazırlama ve kontrol işleteni kadrosudur. 72 VHKİ memuru alımı yapılıyor. Adayların bilgisayar bilmesi şartı bulunmaktadır. Peki detaylar nedir?

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

72 veri hazırlama ve kontrol işleteni alımı yapılıyor. Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında 14 ön lisans mezunları arasından ve 58 lisans mezunlarından olmak üzere toplam 72 veri hazırlama ve kontrol işletmeni memuru alımı yapılmaktadır. Lise mezunları için VHKİ kadrosu bulunmamaktadır. Adayların bilgisayar sertifikası olması ya da YÖK'e bağlı eğitim kurumlarında bilgisayar dersi almış olması ve başarılı bir şekilde mezun olması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımı yapılmakta olup adayların 7 Ocak tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Başvurular yapılmadan önce kılavuz ve puanlar hakkında bilgi almak için aşağıda yer alan linkleri takip edebilirsiniz.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim