Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinde memur personel alım ilanına çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yayımladığı ilanda zabıta memuru alımı, vhki alımı, şoför alımı, itfaiyeci alımı ve muhasebeci alımı yapacağını duyurmuştur. Yapılan bu duyuruyla birlikte ilana başvuru süreçleri de başlatılacaktır. İlgili ilan kılavuzunda aktarıldığı üzere başvuru yapacak adayların kamu görevine ilk defa atanacaklarda aranacak 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar dışındaki nitelikler, pozisyonlara göre farklılık göstereceğinden; detaylı olarak adayların ilan kılavuzuna göz atması gerekmektedir.

DİYARBAKIR BELEDİYESİ MEMUR ALIMLARI - KADROLAR / DERECELERİ / PUANLAR VE KOŞULLAR

Zabıta Memuru 10-11 dereceden 26 kadın/erkek memur alımı P94 puan türünden asgari 60 puan şartıyla ve lise veya dengi okuldan mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak koşuluyla yapılacaktır. 21 zabıta memuru alımı 7-8-9 derecelerden kadın/erkek olmak üzere KPSS P93 puan türünden en az 60 puan olmak koşuluyla, en az önlisans eğitim düzeyi ve C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak koşuluyla yapılacaktır.  23 kadın/erkek zabıta memuru alımı da 6. dereceden KPSS P3 puan türünden en az 60 puanla, lisans programlarından mezun olmuş ve en az B sınıfı ehliyeti bulunan kişiler arasından alınacaktır. Toplamda 50 zabıta memuru alımı yapılacaktır.

Belediye trafik memuru alımı 11. dereceden kadın/erkek 9 kişi alınacak olup, puan türü P93 olarak en az 60 puan olmak şartıyla önlisans programlarından mezun olmuş ve en az B sınıfı ehliyeti bulunan kişiler alınacaktır. 6 kişilik diğer bir belediye trafik memuru alımı 10.dereceden kadın/erkek adaylara yönelik olarak yapılacak olup KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış, lisans programlarından mezun ve B sınıfı ehliyeti olan adaylara yönelik uygulanacaktır.

10 ve 11.dereceden itfaiye eri alımlarında kadro sayısı 66 olup, erkek adaylara yöneliktir. KPSS P94 puan türünden yapılacak olan bu itfaiyeci alımı için ortaöğretim kurumlarından yani lise veya dengi okullardan mezun olmuş ve en az C sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler başvuru yapabileceklerdir. 8 ve9. derecelerden itfaiye eri alımlarında kadro sayısı 18 olmakla beraber, erkek adayların başvuru yapmasına olanak tanınacaktır. Bu alımlarda da P93 puan türü üzerinden en az 60 puan almış olan adaylar, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulu' ndan mezun olan, C sınıfı ehliyete sahip adaylar başvuru yapabileceklerdir. Diğer bir itfaiye eri kadrosu 7.dereceden yapılacaktır ve alınacak itfaiyeci sayısı 16 olarak aktarılmıştır. KPSS P3 puan türü üzerinden en az 60 puan almış olan adaylar, lisans programından mezun olmak ve C sınıfı sürücü belgesi bulunmak koşuluyla alınacaklardır.

Düz memur kadrosuna 10.dereceden 10 memur alınacaktır. Kadın/erkek adayların başvuru yapabileceği bu kadroda P94 puan türü üzerinden en az 60 puan almış, lise veya dengi okullardan mezun olmuş kişiler başvuru yapabileceklerdir. 7-8 ve9. derecelerden 49 memur alımı yapılacak olup, kadın erkek adaylar başvurularını yapacaklardır. Bu kadroda KPSS P93 puan türü üzerinden herhangi bir önlisans programından mezun adaylar başvuru yapabilirler. Son düz memurluk kadrosunda ise 6.dereceden 20 kadın/erkek memur alımı yapılacak olup, KPSS P3 puan türü üzerinden en az 60 almış olmak ve herhangi bir lisans programından mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

Bilet Satış Memuru kadrosuna 9.dereceden 1 kişi alım yapılacak, kadın/erkek adaylar başvuru yapabilecek. Bu kadroda KPSS P93 puan türü üzerinden 60 puan almış ve herhangi bir önlisans programından mezun olmuş olan adaylar başvurularını gerçekleştireceklerdir.

YUKARIDA BELİRTİLEN KADROLAR DIŞINDAKİ TÜM KADROLARA, BAŞVURU KOŞULLARINA VE BİLİNMESİ GEREKEN DETAYLARA AŞAĞIDA BAĞLANTISI BULUNAN İLAN KILAVUZU ÜZERİNDEN ERİŞİM SAĞLANABİLMEKTEDİR. TÜM KADRO BİLGİLERİNE BU KILAVUZDAN BAKABİLİRSİNİZ. TÜM İLANLAR VE BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip et, ilanları kaçırma!

İLAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim