ÖSYM tarafından geçtiğimiz gün merak ile beklenmekte olan KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması ilanı geldi ve tüm kurumların kaç kişilik atama yapacağı belirtildi. Buna göre kurumlara ve pozisyonlara göre İşin Olsa ekibi olarak sizler için ayırmaya devam ediyor. KPSS puan üstünlüğüne göre 521 düz devlet memuru alımı yapılacak ve mülakat olmayacak. Adaylar KPSS puanları ile yerleşecek olup en az ortaöğretim mezunlarının başvuruları kabul edilecektir.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Lise: 2

Ön Lisans: 101

Lisans: 418

Yukarıda düz devlet memuru alımı ilanında mezuniyetlere göre dağılım verilmiştir. Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans olmak üzere toplam 521 düz devlet memuru alımı yapılacaktır. Peki adaylar ilgili devlet memuru alımı kadrolarına nasıl başvuru yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılır?

521 düz devlet memuru alımı yapılmaktadır. Adaylar başvurularını 7 Ocak tarihine kadar yapması gerekmektedir. Mülakat olmayacak, pozisyonlara direkt KPSS puan üstünlüğüne göre yerleşmeler yapılacak olup tüm bölümlerden mezun adayların başvuru yapmalarına olanak verilmiştir. Başvuru yapmadan önce kılavuz ve diğer detaylar için hemen aşağıdan bilgi edinilmesi gerekiyor.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz