2019 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik alım yapacak olan kurumlardan biri de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 500 kütüphaneci alımı yapacağını duyurmuş olup duyurunun yapıldığı mayıs ayından bu zamana kadar adaylar ilgili alıma yönelik ilanın açıklanmasını bekliyor. Bakanlığın Twitter sosyal medya adresinden 29 Mayıs tarihinde”Müjde! KPSS Sınavı yerleştirme Sonuçlarına Göre 500 Kütüphaneci alınacaktır" şeklinde açıklanan alım duyurusunun üzerinden 2,5 ay geçmiş bulunmakla birlikte 2019 KPSS sınavının da geçtiğimiz gün yapılaması doğrultusunda ilanın da en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Alım Şartları, Diğer Detaylar Nelerdir?

Kamu personeli olarak istihdam edilecek olan adayların birtakım şartları sağlaması istenmekle birlikte bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarına tam sahip olmak, erkekler için askerliğini tamamlamak, güvenlik arşiv soruşturması olumlu çıkmak, görevini yapmaya herhangi bir engeli olmamak, ilgili KPSS puan şartını sağlamak şartlarını yerine getirmeleri beklenmektedir. Toplamda 500 kişi alınacak olup adaylar mühendis, mimar, şehir plancısı, müze araştırmacısı, arkeolog, tekniker ve mütercim tercüman pozisyonlarında görev yapacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İlanı Ne Zaman Açıklayacak?

Birçok adayın merakla beklediği alım için gözler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. İlanın yayınlanması ile ilgili olarak hem KPSS sınavının yapılması hem de duyurunun üzerinden uzun bir süre geçmesi sebebi ile yakında açıklanması bekleniyor. Bunun yanı sıra kütüphaneci alımı için ilanı etkileyen bir diğer unsur ise Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama izini verilmesidir.

İLANI BEKLEYEN DİĞER ADAYLARDA BURADA! TIKLA VE KATIL