Tüm dünyada salgının büyük etkileri devam etmekte olup bu süreçte en çok saygı duyulan, zorlu şartlarda mesleklerini icra edenler ise sağlık çalışanları oldu. Ülkemizde de sağlık çalışanlarının özellikle bu zor zamanlarda çalışma şartlarının iyileştirilmesi, yeni sosyal haklar tanımlanması gibi destekler sağlanıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verilen yeni haberde ise 32 bin yeni sağlık personeli alımı gerçekleştirileceği açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada ise “İnsan kaynağımızın yeterliliği konusunda kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz” ifadeleri yer verildi. Birçok adaya müjde niteliğinde olan bu habere ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Sağlık Bakanlığı’nın bu personel talebini hızla karşıladıklarını ve 32 bin yeni personel alımını da onayladıklarını ifade etti.

Başvuru Şartları Neler?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafında açıklanan yeni duyuruda toplamda 32 bin yeni sağlık personeli alımı yapılacağı ve bu alımın ise ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirileceği biliniyor. Bu noktada ÖSYM ya da Sağlık Bakanlığı bünyesinde hangi kadrolarda alım yapılacağı ya da başvuru şartlarının neler olduğu şeklindeki detaylar ise henüz belli olmamakla birlikte ilerleyen günlerde detayların paylaşılacağı bekleniyor. Şartlar ve diğer detaylar ise açıklandığı zaman ise sitemizde hemen yayınlanacaktır.

Alım Ne Zaman Olacak?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan 32 bin yeni personel alımına ilişkin ilan tarihi de diğer detaylar gibi belli değildir. Fakat tüm dünyadaki salgın durumu sebebi ile alımların en kısa sürede gerçekleştirileceği, bu doğrultuda adayların bir an önce istihdam edilmesi beklenmektedir. İlerleyen günlerde ise yine yetkililer tarafından bir açıklama beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim