2019 yılı itibari ile birçok kamu kurumu alım yapacağını duyurmuş bu çerçevede iş sahibi olmak isteyen birçok aday da ilanların açıklanmasını beklemeye başlamıştı. 2019 yılı içerisinde alım yapacak bir diğer kurum ise Kredi ve Yurtlar Kurumu olup 2018’de de büyük bir personel alımı gerçekleştiren KYK bu yılda en az 1000 adayı istihdam edeceğini açıklamıştı. Bu alıma dair merak edilen sorular ise haberin devamında yer alıyor.

2019 Alım İlanı Yayınlandı Mı?

Açıklandığı günden itibaren merakla beklenen KYK alımına ilişkin ilan henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene de benzer bir alım yapan KYK ilanı Mayıs 2018’de yayınlamıştı fakat bu sene ülke gündeminin doluluğu göz önüne alındığında ilanın temmuz veyaağustos ayları içerisinde açıklanması bekleniyor.

Hangi Kadrolara Alım Gerçekleşecek?

En az bin kişinin istihdam edilmesi beklenen KYK alımında kurum tarafında henüz ilan yayınlanmamış olsa da geçtiğimiz sene alımlarına benzer bir alım izlenmesi muhtemel. Bu sebeple de 2019 yılı için gerçekleşecek alımda:

  • Yurt Yönetim Memuru,
  • Diyetisyen,
  • Büro Görevlisi,
  • Şoför,
  • Psikolog kadrolarında alım yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra tekniker ve diğer hizmetli kadrolarında da alım gerçekleştirilmesi muhtemel olarak yer alınıyor.

Başvuru Şartları ve Detayları

KYK tarafından yapılacak olan alımda adayların istihdam edileceği karoya göre alımlarda genel olarak en az 70 KPSS puanına sahip olunması beklenmektedir. Bunun yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartının yanı sıra genel alım şartlarının da sağlanması istenmektedir.

Alıma ilişkin detaylı bilgi için: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/2019-kyk-memur-alimlarinda-kadro-detaylari-ve-tahmini-ilan-tarihi-h26980.html