2021 yılında en çok beklenen ilanlar arasında yer alan PTT için 2021 yılı Personel Alımı yapılacak mı? Adaylar tarafından her gün aranan ve beklenen ilana göre PTT Personel alımı başvuru şartları ve alım yapılacak kadrolar merak edilenler arasında. En son 3 yıl önce alım yapan PTT her yıl yeni bir açıklama ile personel alımı yapacağını bildirmekte. Ancak uzun süredir ilan yayımlanmadı. Bu kapsamda 2021 yılı PTT Personel Alımı yapılacak mı? Adaylardan hangi şartlar aranacak? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız?

2021 YILI PTT PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI?

En son 2018 yılında personel alımı yapan PTT 5000 kişilik boş kontenjan ile bünyesine Türkiye geneli personel alımı yapmıştı. Çok sayıda başvuru alan PTT 2018 yılından beri alım yapmadı. Açtığı yeni şubeler ve bir çok alanda hizmet birimleri ile yeni personele ihtiyaç duyacak olan PTT her an ilan yayımlayabilir. Bu doğrultuda İşin Olsa ekibini takipte kalın. Yeni gelişmeleri anında sizlerle paylaşacağız. Bunun için uygulamamızı indirerek PTT Personel alımını bekleyebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK?

PTT Personel alımları Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı, PTT Uzman Yardımcısı ( Memur ), Mühendis, Avukat, Mimar, Tekniker gibi genel kadrolarda alım yapılması bekleniyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

PTT Personel alımı yapılırsa adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak, Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

PTT Memur ( Uzman Yardımcısı ) Şartları ne Olacak?

  • Fakültelerin listede belirtilen bölümlerden mezun olmak,
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden asgari 70 (Yetmiş) puana veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi Alımı Şartları:

Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık) pozisyonuna başvurabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

2) SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesine Sahip Olmak. (Yazılı sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim süresi içerisinde istenecektir.)

Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık) pozisyonuna başvurabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama) pozisyonuna başvurabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik) pozisyonuna başvurabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) pozisyonuna başvurabilmek için;

1) 30.03.2018 tarihinden önce Şirketimizde işgücü hizmet alımı suretiyle firma elemanı olarak göreve başlamış ve halen çalışıyor olmak.

2) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna başvurabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Postacı pozisyonuna başvurabilmek için;

1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

2) En az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Yazılı sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim süresi içerisinde istenecektir.)

3) Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak.

4) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek gereklidir.