Devlet kamu ve kurumlarına yönelik alımlarda süreç devam ediyor. Personel alımı yapacağını açıklayan kurumlardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası olurken yayınlanan duyuru ile birlikte yapılacak alımlara yönelik detaylar paylaşıldı.

2020 Merkez Bankası personel alım başlıyor!

40 teknik personel alımının yapılacağı Merkez Bankası, özellikle şartların iyi olması nedeniyle ilana ilgi oldukça fazla. Ön lisans mezunları üzerinden yapılacak olan bu alımlarda, başvurular 27 Kasım 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. Başvurularda son tarih ve saat ise 14 Aralık 2020 17.30. Bu açıdan kuruma müracaat etmek ve başvuru yapmak isteyen vatandaşların ilgili başvuru süresini takip ederek müracaatlarını iletmesi gerekiyor.

2020 Merkez Bankası personel alımı başvurusu

Online başvuru imkanının da bulunduğu sistemde internet sayfası üzerinden gerekli olan tüm belge ve evrakların yüklenerek bilgilerin girilmesi gerekiyor. Online başvurular arasından yapılacak incelemeler neticesinde ise başvuru şartlarını taşıdığı belirlenen adaylar için uygulama ve mülakat sınavı aşamasına geçilecek. Uygulama sınavında alım sayısının 3 katı kadar - 120 kişi - davet edilecek ve bu uygulama sınavı doğrultusunda da istihdam edilecek kişiler belirlenmiş olacak.

2020 Merkez Bankası Personel Alım şartları neler?

Resmi ilana göre alım şartları şöyle;

01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından ( KPSS Ön Lisans) veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak