Ülkemizde birçok adayın tercih ettiği mesleklerden biri olan öğretmenlik, özellikle kamuya girmek isteyen adayların önüne farklı seçenekler ile sunulmaktadır. Bu noktada son yıllarda uygulamaya konulan ücretli öğretmenlik ise farklı branşlardan birçok öğretmen adayının tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. 2019 yılına ait başvurular da merakla beklenirken yapılan açıklamada öğretmen adaylarına müjdeli haber verildi.

Adaylar 29 Ağustos’ta Başvuru Yapabilecek

Birçok öğretmen adayının merakla beklediği ücretli öğretmenliğin başvuru tarihi olarak 29 Ağustos 2019 tarihi verildi. Buna göre adaylar ilgili tarihlerde başvuru yapabilecek. Yapılacak başvuru sonrasında ise adaylar Ağustos ve Eylül aylarında başvuru yapabileceği gibi aynı zamanda ikinci kanaat dönemi olan Oca ve Şubat aylarında da başvuru yapabilmektedir. Buna göre ihtiyaç olması durumunda her il ve ilçe müdürlüğü bu atamaların yapılmasını gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra yine ihtiyaç olması durumunda ise adayların başvuruları farklı aylarda da değerlendirilmeye alınabilmektedir.

Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak

Öğretmen adaylarına müjde olarak verilen başvuru tarihi sonrasında ise başvuruların da e-devlet üzerinden gerçekleşeceği açıklandı. Buradan yapılacak olan başvuruda adaylar tarafından kurum ve branş seçimi yapılmaktadır. Başvuru sonrasında ise güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi üzerinde adaylar aranarak ya da cep telefonu mesajı ile bilgilendirilmektedir. Adayların ücretli öğretmenlik teklifini kabul etmesi durumunda ise ilgili okula giderek ilgili yazışmalar yapılmakta ve göreve başlanmaktadır.