2019 yılının üçüncü çeyreğine gelindiğinde kamuya yapılacak olan ilanlardaki artış dikkat çekmektedir. Özellikle birçok kamu kurumu tarafından açıklanan duyurulara göre 2019 yılı genelinde farklı kurumlarda istihdam edilmek üzere memur alımı yapılacağı duyuruldu. Açıklama yapan kurumlar arasında PTT, Sağlık Bakanlığı ve EGM ve OGM bulunuyor.

Kadrolara İlişkin Detaylar Neler

Herkes tarafından merakla beklenen kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel alımı ilanlarında gelişmeler yaşanıyor. Bu doğrultuda duyuru yapan 4 kamu kurumunda alınca kadro ve kadro sayılarına ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada 1.200 Mühendisin, 2.700 Orman Muhafaza Memurunun, 800 Memur ve 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 bin kişinin alınacağı duyuruldu. Başvuruların 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

EGM tarafından yapılan açıklamalarda 2500 kadın polis alımının yanında 2019 dördüncü çeyreğinde ise 25. Dönem POMEM ve PMYO’lara 10 bin polis alımı gerçekleştireceği duyurulmuştu. İlanın Eylül ayında açılacağı da gündemde yer alan bilgiler arasında.

PTT’nin yapmış olduğu duyuruda ise kurum bünyesinde farklı kadrolarda görev yapmak üzere 5 bin kişinin istihdam edileceğini açıklamıştı. Alımların ise Eylül ve Ekim ayı arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 26 bin personel alımı yapılacağı duyurusunun ardından geçen sene boş kalan kontenjanlar ile birlikte toplam 30 bin sağlık personeli alımının yapılacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim