Haziran’ın sonuna gelinen şu günlerde merakla beklenen bir konu da temmuz ayında yapılacak olan zamlara çevrildi. Buna göre birçok emekliyi etkileyecek olan bu zam sonunda emekli maaşlarında artış olması bekleniyor. TÜİK tarafında açıklanacak olan enflasyon oranı sonrasında zam oranının da netleşmesi bekleniyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yılın ilk döneminde memurlara ve emeklilere ilk 6 ayda %4 zam yapılmıştı. Önümüzdeki hafta TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı sonrası da zam oranı netlik kazanacak. Merkez Bankası verilerinde ise bu ayki enflasyon oranının %6.7 civarında olabileceği açıklanmıştı.

Yapılacak olan zamdan hem memur emeklikleri hem memurlar hem de SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yararlanacaktır. Mayıs ayı enflasyon oranının açıklandığı 3 Haziran’dan bu yana ise artışın %0,59’ler civarında olduğu bilinmektedir. Ayrıca memur ve memur emeklileri için %5 artışa ek olarak ilk 6 ayda TÜFE oranını aşması durumunda %4 de enflasyon farkı yapılacağı, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ise TÜFE kadar bir zam yapılması gündemdeydi.

Temmuz ayı itibari ile verilen ek ödemelerin de tutarı artacağından dolayı yeni oran, %4’e %5 zam oranından hesaplanmış olacak. Katsayıdaki tahminin %7,7 oranında doğru olması durumunda ise temmuz ayında yeni sınır 1.224,81 kuruştan 1.319,12 kuruşa yükselecek. Bu durumda ise maaşı 319 TL’den az olanlara %5 ve üstünde olanlara ise %4 oranında ek ödeme verilmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim