2019’un da sonuna yaklaşırken bu yıl için alım yapılacağı ifade edilen kamu kurumlarının yayınlayacakları ilanlar da birçok aday tarafından merakla beklenmektedir. Bu kurumlar arasında EGM, NVİ, KYK ve PTT gibi kamu kurumları yer alırken bu alımlarda 37 binden fazla kamu personeli istihdamı gerçekleştirilmesi bekleniyor. İşte yıl sonuna kadar alım ilanını yayınlanması beklenen kamu kurumlarının alımlarında dair bilgiler.

PTT KPSS Şartsız 5 Bin Personel Alacak

PTT’nin 2019 yılı içerisinde KPSS şartı aramadan yapacağı alımlarda adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup bu kadrolar şu şekilde açıklanmıştır. Tekniker, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık), PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi, Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı), Avukat, Postacı, Mimar, PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk) alımı gerçekleştirilecektir.

İlgili alıma yönelik Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede ilan tarihi hakkında da ir açıklama yapıldı. Buna göre açıklamada “PTT Anonim Şirketi bünyesindeki işyerlerinde yaşanılan sıkıntı ve sorunların çok önemli kısmının personel eksikliği ve yetersizliğinden kaynaklandığı anlaşıldığı” ifadeleri ile alım hakkında bilgi verilmişti.

Muhtemel başvuru şartları için bakınız: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/kpss-sartsiz-ptt-5-bin-personel-aliminda-kadroya-gore-sartlar-ve-h27803.html

NİV 1170 Memur Alımı

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, NVİ Nüfus vatandaşlık işleri tarafında 2019 yılı içerisinde yapılaması beklenen alımda 1700 memur alımı gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda alım yapacağı kadrolara ilişkin detaylar ise belli olurken Nüfus Müdürlükleri içerisinde 2019 yılı için yapılacak önceki alımlarının sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ilan edilmesi bekleniyordu.

Alımlarda KPSS şartı esas alınacak olup ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS B Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartlarının yer alması muhtemel.

Alıma ilişkin güncel bilgiler için: https://www.isinolsa.com/gundem/icisleri-nvi-1170-memur-alimi-basvurulari-ne-zaman-baslayacak-h28063.html

EGM POMEM 10 Bin Polis Alımı

Polis Akademisi POMEM tarafından yapılacak 25. Dönem 10 bin polis alımı ilanının yayınlanmasından önce 24. Dönem POMEM 3 bin polis alımı mülakat sonuçlarının açıklanması ve daha sonra ise PÖH ve komiser yardımcılığı sınavlarında belirli bir aşama kaydedilmesi beklenmektedir. Bu ilerlemelerden sonra ise 10 bin polis alımına yönelik bir ilanın yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor. Bu sebeple de ilanının ya da alım ilanın ekim ile kasım ayları arasında ilan edilmesi bekleniyor.

Haber detayı için: https://www.isinolsa.com/polis-alimlari/25-donem-10-bin-pomem-alimi-ertelendi-mi-h28126.html

Kredi ve Yurtlar Kurumu 1200 Personel Alımı

Geçtiğimiz 2018 yılı itibari ile de yine yüksek bir alım gerçekleştirmiş olan KYK’nın bu sene sonuna kadar 1000’in üzerinde bir alım ile yılı kapatması bekleniyor. Adaylar tarafından beklenen ilan henüz yayınlanmamış olsa da kurumun bu yıl da yüksek bir alımın yapılması muhtemel olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sezonda kuruma alınan kadrolara benzer bir kadro yapılanması şeklinde alımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu kadrolar arasında Diyetisyen, Destek personeli,Psikolog,Büro personeli başta olmak üzere ayrıca daha sonra açıklanan kadroda ise sonradan temizlik görevlisi, güvenlik personeli, bakım, onarım ve iklimlendirme görevlisi gibi çeşitli kadrolarda da sözleşmeli olarak alımlar gerçekleştirilmiştir.

İlgili alım detayı için: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/kyk-2019-yili-1200-personel-alimi-ilani-ne-zaman-yayinlanacak-h27980.html

Editör: TE Bilisim