Birçok kişinin beklediği kamu kurumlarından olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 2019 yılında 1000’den fazla personel alımı için hangi kadrolarda bu alımlar gerçekleşecek, ilan ne zaman yayınlanacak merak konusu olmaktadır.

Geçtiğimiz 2018 yılı itibari ile de yine yüksek bir alım gerçekleştirmiş olan KYK’nın bu sene sonuna kadar 1000’in üzerinde bir alım ile yılı kapatması bekleniyor. Adaylar tarafından beklenen ilan henüz yayınlanmamış olsa da kurumun bu yıl da yüksek bir alımın yapılması muhtemel olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sezonda kuruma alınan kadrolara benzer bir kadro yapılanması şeklinde alımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Buna göre alım yapılacak olan kadrolar arasında:

  • Diyetisyen
  • Destek personeli,
  • Psikolog,
  • Büro personeli başta olmak üzere ayrıca daha sonra açıklanan kadroda ise sonradan temizlik görevlisi, güvenlik personeli, bakım, onarım ve iklimlendirme görevlisi gibi çeşitli kadrolarda da sözleşmeli olarak alımlar gerçekleştirilmiştir.

2018 yılı içerisinde toplamda 1200 personel alımı gerçekleştiren kurum bu yıl da 2019 yılı içerisinde 1000’i geçkin bir personel alımı yapacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl ilan açıklandıktan sonra adayların başvuruları 09.05.2018 ile 18.05.2018 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl seçimlerin de etkisi ile sarkan bu alımlarda ilanın yaz ayları içerisinden yayınlanarak başvuruların kısa süre sonra yapılacağı tahmin ediliyor.

KYK alımlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adayların KPSS’den en 70 puan şartı müracaat yapması bekleniyor. İlan Yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim