2019 yılının son çeyreğine yaklaşırken kamuya personel alımları da devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlıklara verilen atama izinleri doğrultusunda açık bulunan pozisyonlara kamu personeli alımı yapılması bekleniyor. Alım yapması beklenilen kurumlar arasında Adalet Bakanlığı, Polis Akademisi, MSB ve diğer kurumlar olarak yer alıyor. Birçok adayın yakından takip ettiği alımlara ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Ağustos’ta Alımlar Devam Ediyor

2019 Ağustos ayı itibari ile Sağlık Bakanlığı 12 bin sağlık personeli, MEB ise 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmıştı. Ağustos ayı itibari ile alım yapan bir başka kurum ise Adalet Bakanlığı olup hem 5 bin arabulucu hem de 300 CTE personeli alımı için başvurular 19 Ağustos’ta açılacak. Aynı zamanda PMYO kapsamında 2 bin 500 polis alımına ilişkin başvurular da bu ay başında açılmıştı. Ağustos ayının ortasında gelirken alımların bu aç içerisinde de devam etmesi bekleniyor.

Eylül’de De Personel Alımı Yapılacak

2019 yılı içerisinde alım yapması beklenen kurumlardan biri de MEB olup yıl sonuna kadar bakanlığın 7 bin kişi daha alması bekleniyor. POMEM tarafından yapılacak olan 10 bin polis alımına ilişkin ilanın ise eylül ayında yayınlanacağı açıklandı. Tarım Bakanlığı’nda da mevcut yıl sonunda kadar 2 bin açık kadro bulunmakla birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama sonrası bu kadronun hepsine atama yapılmasına muhtemel gözü ile bakılmıyor. Bunun yanı sıra MSB’nin de Ekim ayında 6 bin uzman er ve erbaş alımı yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim