Önceki yıllarda yapılan alımlara bakıldığında, Adalet Bakanlığı’ nın en çok ilgi gören kadrolarının katip, mübaşir, infaz koruma memuru (ikm), hizmetli gibi kadrolarının olduğu görülüyor, düz memurluk kadrosu için ise yoğun bir başvurunun yapıldığı görülüyordu. Bu kadrolara her yıl çok sayıda alım söz konusuydu ve 2017, 2018 yıllarında alımlar yapılıyordu.

HER YIL ALIM YAPILACAK PERSONEL SAYISI İLAN EDİLİYORDU

Kamuya yapılacak memur personel alımları için her yıl duyuru gerçekleştiriliyor, bu duyurularda alım yapılacak personel sayısına, hangi kadrolara alımların olacağına yönelik kamuoyuna bilgilendirme sağlanıyordu. 2019 yılında bu şekilde bir açıklama yapılmadı ve memur alım süreçleri muallakta kaldı. Bu alımlara dair bilgilendirmelerin yapılmaması adayların bekleyişlerinde umutsuzluğa neden oldu. Her yıl KPSS katılan, ders çalışan, uygulama ve sözlü sınavlara çalışan memur adayları olumsuz bir sürecin içerisinde kendilerini buldular. Bu yıl için memur alımları konusunda oldukça kısır bir gündemi yaşamak durumunda kaldılar. Buradan hareketle 2019 yılı için belirsiz bir sürecin yaşandığını söylemek mümkün.

2019 YILI ADALET VE CTE PERSONEL ALIMLARI

Bu yıl içerisinde, her yıl olduğu gibi Adalet Bakanlığı ve CTE kadrolarına katip, mübaşir, şoför, hizmetli, memur, infaz koruma memuru kadrolarından alımların yapılacağı yönünde genel kanı mevcut. Adaylar ve kamu gündemini takip eden kişiler ilanların yayımlanacağını düşünüyorlar. İlanın yayımlanma tarihi olarak ise bizim de dile getirdiğimiz yaz ayları işaret ediliyor. Muhtemel yaz aylarında Mayıs – Haziran tarihlerinde ilanlarla alakalı duyurulara ulaşılacağı ümit ediliyor.

Editör: TE Bilisim