2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan alımlar devam etmekle birlikte bu kapsamda 2 Ağustos 2019 tarihinde Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan ilana göre 5 bin arabulucu alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Kurum bünyesinde 5 bin arabulucu istihdam edecek olup bakanlığın resmi internet sitesinde dün yayınlanan duyuruda ilan tarihinin uzatıldığı ifade edildi. Buna göre güncellenen son başvuru tarihi ve detaylar şu şekilde açıklanmıştır.

Son Başvuru Tarihi 6 Eylül 2019

Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlana duyuruda 5 bin arabulucu alımına ilişkin ilana yönelik “Genel Müdürlüğümüzün 02.08.2019 tarihli “2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınav” ilanı ile sınav başvurularının 19.08.2019-02.09.2019 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilmiş olup, sınav başvurularının yoğunluğu nedeniyle son başvuru tarihi 06.09.2019 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Şeklinde bir açıklama yapıldı. Buna göre başvurular bu hafta sonu cuma günü 6.09.2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili arabuluculuk alımında adaylardan istenilen şart arasında Türk vatandaşı olmak,Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,Tam ehliyetli bulunmak, Arşiv soruşturması temiz çıkmak,Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,Arabuluculuk eğitimini tamamlamak şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza yada mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden 06.09.2019 tarihi 23.59’a kadar yapılacaktır.

Adalet bakanlığı tarafından yapılan duyuruya ulaşmak, 5 bin arabulucu ilanını görüntülemek için http://www.adb.adalet.gov.tr adresinden erişim sağlanabilmektedir.

Editör: TE Bilisim