Türkiye ‘de bir çok insan kamu personeli olabilmek için alımların yapılmasını bekliyorlar. Sürekli bir alım olsa da alım sayıları bazen düşük olmasından kaynaklı herkes iş bulamamaktadır. Türkiye işsizlik oranlarının son dönemler de çok yükseldiği zamanlar geçiriyor.

Bu şartlar da göz önünde bulundurularak Adalet Bakanlığı yıl sonuna kadar açık olan pozisyonlar da istihdamın devamlılığı esas alınarak 1000 kişilik bir alimin olacağını duyurarak kamu personeli olmak isteyen adayları sevindirmiştir. Bu Alımlar sayesinde 1000 kişi de kamu personeli olarak. Son dönemler de yapılan bu alımlar işsizlik oranlarını geri çekmek için olumlu yönde yapılmış olan çalışmalardır.mesleklerini ellerine almi

Hangi Alanlardan Alımlar Gerçekleştirilecek

Adalet bakanı Abdulhamit Gül tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mezuniyeti sırasın da yapılan konuşma da açıklanan personel alımı duyurusuna göre yıl sonuna kadar 1000 adet Hakim ve savcı alınacağının müjdesi verildi. Aynı zamanda ek olarak 100 adeti idari yargı hakimi olunmak üzere 15.000 de kamuya personel alımı yapılacak .

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuşmaları esnasın da alımların yapılacağını duyurması arakasından çocuklara yönelik olarak da artık çocukların icra yollarıyla alınmayacağını da söyledi. Çalışmaların başlatıldığı ve yeni sistem ve yeni alımlarla birlikte şartları daha iyi seviyelere ulaştırıması planlanmaktadır.

Sadece Hakim ve Savcı Alımları Mı Olacak ?

Adalet bakanı Abdulhamit Gül konuşması esnasın da hakim, savcı ,idari yargı ve kamu personeli açıklaması yapmış olsa da nerede ise her gün yeni alımların olacağı başka açıklamalar da yapılıyor. Kamu ya personel olmak için illa hakim ya da savcı olmak gerekmiyor . Güncel haberleri takip ederek kamu ya daha farklı eleman alındığını görebilirsiniz.,

Bu şekilde yıl sonuna kadar alınacak olan personeller arasın da başvuru yapamayacak olanlar yeni gelecek olan alımlarla kendilerini kamu sektörün de bulabilir.

Detayları henüz açıklanmamış olan bu alımlar için gözler Adalet Bakanlığından yayınlanacak olan şartlar ,tarihler ve alımların yapılacağı şehirler gibi önemli açıklamalara dönmüş bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim