Yargıtay Başkanlığı Memur personel alımı ilanları yayımladı. Resmi Gazetede yayımlanmış olan ilanlara göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere 793 kişi alacak. Alım için başvuru süreci başladı. Bu Bağlamda Yargıtay Başkanlığı Memur Alımı, İşçi Alımı ve Personel Alımı kadroları hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

3 İLAN İLE 493 MEMUR PERSONE İŞÇİ ALINACAK!

Yargıtay Başkanlığı2021 yılı alımları için 3 ilan yayımladı. 3 Farklı ilan ile 493 kişilik kadro için alım yapacağını bildiren Yargıtay Başkanlığı için başvurular başladı. Bu kapsamda, 212 kamu Personeli, 279 İşçi ve 2 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı ve ilan detayları;

1. İlan:

Yargıtay Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun Değişik 4. Maddesinin B fıkrası uyarınca 2020 yılı KPSS Puanı ile uygulamalı ve sözlü veya sözlü sınav sonucuna göre 212 kamu Personeli alımı yapacak. Alımlar, Zabıt Katibi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Tekniker ve Kameraman kadrolarında alım yapacak. Kadro Dağılımı ise:

2. İlan:

Yargıtay Başkanlığı hizmet birimlerinde görevlendirmek üzere 657 sayılı Kanunun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR üzerinden 279 Kadrolu İşçi alımı yapacak. Alımlar, Aşçı, Garson, Temizlik Personeli ve Peyzaj Bahçıvanı alımı yapılacak.

3. İlan:

Yargıtay Başkanlığı bir diğer ilan ile ise Bilgi İşlem Merkezi bünyesine istihdam edilmek üzere KPSS Puanı ve YDS Puanı ile 2 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapacak. Alımlar, Sistem Uzmanı kadrolarında yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yargıtay Başkanlığı Memur Alımı, Personel Alımı ve İşçi alımı ilanlarına başvurular bazı nitelikler doğrultusunda alınacak. Her ilan için adaylardan özel olarak aranan nitelikler farklılık göstermektedir. Ancak ortak olarak;

- 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Yaş şartı olarak, bazı kadrolarda 30 ve bazı kadrolarda 35 yaşından gün almamış olmak,

- KPSS şartı olarak ise kamu Personeli alımlarında ve Bilişim Personeli alımlarında 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir. İşçi alımlarında ise sadece garson adaylarından KPSS şartı aranacak olup diğer meslekler için KPSS şartı aranmıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Yargıtay Başkanlığı 493 Kamu Personeli alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 7 Haziran 2021 tarih ile başvurular başlamıştır. Adaylar başvurularını ilanların detaylarına göre gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda son başvurular,

212 Kamu Personeli Alımı için ve 279 İşçi Alımı başvuruları en geç 11 haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.

212 Kamu Personeli Alımı Detayları Burada.

279 İşçi Alımı Detayları Burada

2 Bilişim Personeli alımları için ise başvurular 21- 25 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı ilanının detayları Burada.

İLANLARI TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim