Bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde ilan yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre toplamda 257 kişilik boşluk ile memur ve personel alımı yapılacak. Söz konusu 4 kamu kurumu için başvurular 10 Ağustos 2020 tarihi itibari ile sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru sonuçları bekleyen adaylar için ilanlar hakkında bilgiler vereceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlgili 4 kamu kurumuna 257 memur personel alımı için adayların genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

4 kamu kurumuna 257 memur alımı için adaylardan özel olarak, eğitim, KPSS, Yaş gibi nitelikler aranacak. Buna göre;

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Memur alımları içerisinde Zabıta memuru alımıda yapılacak. Bu anlamda Zabıta adayları için 30 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak kadrolara göre adayların en az lise, ön lisans veya lisans mezunu olmaları ve ilgili alanlarda tecrübe sahibi olmaları gerekmektedir.

ALIM YAPACAK KURUM VE İLAN DETAYLARI:

Söz konusu alım yapacak kurumlar, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Sultangazi Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi toplamda 257 memur personel alacak.

Sultangazi Belediyesi: 15 kişilik kadro ile lise mezunu 5 ve ön lisans mezunu Zabıta Memuru alınacak. Detaylar İçin Buraya Tıkla

- Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak: En geç 20 Ağustos 2020 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı: 7 kişilik kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Detaylar için Tıkla

- Sonuç Açıklanma Tarihi: 28/08/2020 tarihinde ilan edilecektir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: 190 kişilik sözleşmeli personel kadrosu ile 100 Hemşire, 50 Sağlık Teknikeri, 3 Röntgen Teknisyeni, 15 Diğer Sağlık Personeli, 10 Laborant, 1 Ebe, 4 Eczacı, 1 Biyolog, 1 Psikolog, 2 Diyetisyen ve 2 Fizyoterapis alınacak. Detaylar Burada

- Sonuç Açıklama Tarihi:  20 Ağustos 2020 tarihleri arasında sonuçları açıklaması beklenmektedir.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi: 45 sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıkla

Sonuç Açıklama Tarihi: Sonuçlar en geç 13 Ağustos 2020 tarihine kadar açıklanacak.

Editör: TE Bilisim