Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kamu Personeli alımı başvuru süreci başladı. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildiren TİHEK yapacağı sınav ile adayları belirleyecek. Peki Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman yapılacak?

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı ilanını geçtiğimiz günlerde duyurmuş olup başvuru süreci bu hafta başlamıştır. Başvurular en geç 12 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek olup başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Aşağıda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinden yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TİHEK Kamu personeli alımları farklı kadrolarda olmak üzere,

  • 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 2 Erkek ve 2 Kadın ),
  • 5 Destek Personeli
  • 1 Teknisyen,

toplamda 10 kişilik kadro ile alım yapılacak. Başvuru yapacak olan adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. 

Ayrıca Özel olarak 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den Lisans için p3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaki Başvuru tarihi ile 30 yaşını tamamlamamış olmak gibi genel nitelikler duyurulacaktır.

Koruma Memuru Özel Şartları:

En az önce lisans mezunu olmaki Silahlı Güvenlik Görevlisi kimliğine sahip olmak, vardiyalı çalışabilecek olmaki Erkeklerde 175 ve kadınlarda 165 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir.

Destek Personeli ve TeknisyenÖzel Şartlar:

Destek Personeli alımı için, En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Teknisyen alımı için ise Meslek liseleri veya teknik liselerin Elektrik, Elektronik bölümlerinden ya da Elektrik elektronik teknolojisi alanından mezun olmak gereklidir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim