Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı Kamu Personeli alımı duyurusu geldi. Yeni Göreve alınmış olan Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci yaptığı açıklamada tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı olduğu teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 2022 yılı 5064 kişilik kadro ile 16 farklı kadroda Memur Alımı ve Personel alımı yapacağını duyurdu. Adaylar tarafından uzun zamandan beri beklenmekteydi ve söz konusu alım duyurusu 22 Mart 2022 tarihi ile açıklandı.

2022 Yılı 5064 Memur ve Personel Alımı Kadroları Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 16 farklı kadro için ilan yayımladı. Toplamda 5064 kişilik boş kontenjan yer alıyor.

Alım Yapılacak Birimler İse:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ ),

Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ),

Bu durumda alım yapılacak kadrolar şöyle:

  • 2560 Orman Muhafaza Memuru,
  • 1447 Mühendis,
  • 392 Veteriner Hekim,
  • 196 Destek Personeli,
  • 182 Büro Personeli,
  • 100 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 50 Bekçi,
  • 25 Avukat,
  • 23 Laborant,
  • 23 Biyolog,
  • 23 Diğer Teknik Hizmet Personeli,
  • 12 Pilot,
  • 10 Tekniker,
  • 10 Sağlık Teknikeri,
  • 6 Teknisyen,
  • 6 Helikopter Makinisti,

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

2022 Yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Memur Personel alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Kadrosuna Göre Özel Başvuru Şartları:

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı için KPSS Şartı ve eğitim şartları aranacak. Ayrıca alımlar en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylardan gerçekleştirilecek.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı:

Adaylardan yaş olarak 35 yaşından büyük olmamak.

Eğitim şartı:

Alım yapılacak pozisyona göre adayların ilgili birimlerden mezun olmuş olmaları gereklidir. İşte Pozisyonuna göre eğitim şartları;

Orman Muhafaza Memuru: Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,

Mühendis: En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak,

Destek Personeli: Ortaöğretim mezunu olmak.

Büro Personeli: Ortaöğretim Kurumlarının birinden veya Ön Lisans Programlarının Birinden veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak

Koruma ve Güvenlik Görevlisi: Ortaöğretim Kurumlarının birinden veya Ön Lisans Programlarının Birinden veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak, 5188 Sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğinde geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak

Avukat: Hukuk fakültesi mezunu olmak.

Teknisyen : Ortaöğretim mezunu ilgili alanlardan mezun olmak.

Tarım Bakanı Açıklaması Nedir?

Tarım ve Orman Bakanı yaptığı açıklamada;

Bakanlığımızda görev yapmak üzere gerçekleştireceğimiz 5064 kişilik yeni istihdam ülkemize, genç kardeşlerime hayırlı olsun.

dedi. Alım yapılacak kadroları ise şu şekilde duyurdu;

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanı yaptığı açıklamada alım yapılacağı bildirdi ancak ilanın yayımlanacağı tarih hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak İlanın hazır olduğu ve önümüzdeki günlerde yani 23 - 28 Mart 2022 tarihleri arasında yayımlanması bekleniyor. İlandan her dair haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA